Цариград ТВ (Русия)  В интернет изтече кореспонденция между украинския външен

...
Цариград ТВ (Русия)  В интернет изтече кореспонденция между украинския външен
Коментари Харесай

Ще има ли в Молдова въздушна база за Ф-16?

Цариград ТВ (Русия)
 
В интернет изтече преписка сред украинския външен министър Дмитрий Кулеба и президента на Молдова Мая Санду, която разкрива, че се готви съглашение за потребление на молдовското въздушно пространство от украинските Военновъздушни сили.
Министерството на защитата на Молдова излезе с опровергаване на тези клюки. Но в това време бе оповестено, че в прилежаща Румъния, в базата Фетещи, е открит център за подготовка на водачи на Ф-16, в който ще се образоват и украински водачи.
Къде могат да се разположат украинските Ф-16 в Молдова също е ясно - военното летище в Маркулещи, което републиката наследи от Съюз на съветските социалистически републики.
За да се поддържа минимално благовъзпитание, евентуално украински Ф-16 ще изхвърчат от Молдова и ще набират височина и скорост над нея. Следва „ скок “ в украинското въздушно пространство, изстрелване на ракети с огромен обхват от региона на Одеса и бързо завръщане в молдовската база.
Подобна тактичност във въздушно пространство на „ неутрална “ страна, над чиято територия не могат да бъдат сваляни украински самолети, ще увеличи успеваемостта на украинските интервенции.
Затова през 2024 година е изцяло допустимо Русия да бъде принудена да нанесе ракетни удари по територията на Молдова. Геополитическата обстановка разрешава това да се направи, тъй като републиката не е член нито на НАТО, нито даже на Европейски Съюз. Атаките против летище Маркулещи не би трябвало да водят до задействане на член 5 от Хартата на НАТО. Всичко ще зависи от желанието на Вашингтон да увеличи залога.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР